Luni - Vineri: 8:00 - 20:00 Sambata 09:00 - 17:00 (Kynesys 1)
0775 200 241 Programeaza-te acum!

Durerea de spate

Durerea de spate ne afecteaza calitatea vietii contribuind la tulburari de natura fizica si mentala.

Studiile stintifice ne arata ca atunci cand suntem rigizi fizic, suntem rigizi si mental, mai exact ne pierdem flexibilitatea atat la nivel fizic cat si la nivel mental.

Postura deficitara ne afecteaza musculatura, tendoanele, ligamentele si vertebrele

Jumatate din femeile insarcinate raporteaza dureri de spate din timpul sarcinii, din cauza modificarilor fiziologice, posturale si laxitatii musculo-ligamentare.

Cum poti scapa de durerea de spate? 

Evaluarea este cea mai revelanta faza a terapiei, deoarece ne ajuta sa tratam eficient cauza durerii si va ajuta sa stiti ce este de facut in activitatile cotidiene pentra a va feri de traume repetate  la nivelul spatelui.

Cauzele principale ale durerii de spate sunt: 

locale – determinate de suprasolicitatre si traumatisme.

distale – au origine ascendent la nivelul proprioceptorilor plantari si descendent la nivelul sistemului ocular, sistemului stomatognat.

O insemnatate mare o are ergonomia muncii si a activitatilor zilnice, modul in care conpensati statul prelungit pe scaun sau in picioare.

Kinetoteraia aplicata in mod pragmatic va ajuta sa intelegeti cum exercitii fizice extrem de simple aplicate in mod repetat cam 5-10 minute zilnic va imbunatatiti flexibilitatea, tonusul muscular si postura.

Fizioterapeutii de la cabinetul Kynesys sunt supraspecializati in evaluarea si tratatrea afectiunilor coloanei vertebrale punand in practica cel mai nou ghid terapeutic de tratament. 

Experienta de 17 ani in tratarea coloanei vertebrale si aplicarea celor mai noi metode de tratament va ajuta sa scurtati perioadele dureroase. Terapia fasciala, kinesiotaping-ul, procedurile de fizioterapie si kinetoterapie va ajuta de la primele sedinte, pentru a putea sa iti reiei activitatile cotidiene.

Auto-ingrijire sau tratament de specialiate?

Evaluarea musculo-scheletala corecta va ajuta in tratarea precoce si scurtarea perioadelor de inactivitate.

Primul lucru in autoevaluare presupune sa determinati intensitatea durerii de spate pe o scala intre 1 si 10. Daca durerea este mai mare de 5 (durere medie) este recomandat sa va adresati unui serviciu de fizioterapie, pentru o evaluare video sau o evaluare direct la cabinet. Kynesys online va ofera acces la un fizioterapeut indiferent in ce oras sau tara locuiti. Urmatorul pas este sa determinam daca durerea este acuta sau cronica.

Localizarea  durerii este importanta pentru a determinana daca este vorba de o contractura musculara sau afectarea radacinii nervoase.(sciatica)

Ultima etapa in procesul de autoevaluare este sa determinati in ce conditii este reprodusa durerea. (in statica sau in dinamica)

Top 10 recomandari pentru a preveni si trata durerea de spate 

 1. mergi pe jos 15 minute dintr-o singura repriza in fiecare zi
 2. numara cosuri de fum (privirea sa fie orientata inainte si in sus 15 grade fata de linia mediana)
 3. ridica-te de pe scaun la fiecare ora si intinde palmele si bratele la nivelul pieptului (avionul)
 4. sari de 5 ori pe varfuri in firecare pauza pentru a mentine elasticitatea si dinamica miofasciala
 5. imbunatateste-ti postura la munca, ridica-te de pe scaun si lucreaza 30 min din picioare la fiecare 2-3 ore
 6. saltelele cu densitate medie sunt benefice in patologile cronice ale coloanei verterbrale (somnul are un puternic rol regenerativ)
 7. aseaza-te in pozitia copilului timp de 2 min zilnic (stand in pozitia pup)
 8. apleaca-te in fata pe fiecare membru inferior si mentine pozitia 10 secunde
 9. practica activitate fizica de 4 ori pe saptamana (ridicatul de greutati are un efect pozitiv asupra coloanei vertebrale daca este coordonat de un specialist)
 10. utilizeaza aplicatii de reminder pentru hidratare, a face exercitii de respiratie, si pentru a practica exercitiile de mai sus

Durerile lombare sunt principala cauză a dizabilității la nivel global

Parteneriatul pacient-fizioterapeut-echipa multidisciplinara este calea sigura pentru a gestiona cauzele durerilor de spate.

Mentinerea unui sistem miofascial functional presupune instalarea unor obiceiuri simple si practicarea lor timp de 1/2 minute, de minim  5 ori pe zi. Apelarea la corsetele, hamuriule si alte solutii miraculoase in detrimentul terapiei sau a exercitiilor este total nefondata conform studilor de specialitate.

Sedinte de terapie manuala si kinetoterapie facute cu regularitate, saptamanal sau de 2 ori pe luna va imbunatatesc sanatatea si felexibilitatea coloanei vertebrale si relaxare mentala.

Echipa Kynesys te ajuta in evaluarea posturala si tratatrea durerilor de spate.

Solicita Programare

  Trateaza durerile de
  spate

  Durerea de spate ne afecteaza calitatea vietii contribuind la tulburari de natura fizica si mentala.

  Cabinet Fizioterapie si Kinetoterapie Timisoara
  Luni - Vineri: 8:00 - 20:00
  Call Now Button